Monday, October 25, 2010

Bilbord'dan al haberi: Dexter

5. sezonu başlayalı neredeyse bir ay oldu ama Dexter'ın bilbord reklamları agresif bir şekilde devam ediyor. Bu bilbord bolluğunun iki anlamı olabilir. Ya dizi çok kötü durumda, batıyor ve çıkmak için son şansını kullanıp seyircilere bir hatırlatma yapmaya çalışıyor, ya da reytingler tavan yapıyor ve onun biraz daha havasını atıyorlar. Dexter'ın durumunda ikinci seçenek geçerli.

Dexter 'Suçluluk ölümcül olabilir' sloganı ile 5. sezonunu açtı.

(henüz seyretmeyenler dikkat, aşağıdaki paragraflar 4. sezonun sürprizini çok fena bozabilir) 
Dizi 4. sezonun Rita'nın ölümüyle birlikte şok edici sonundan sonra, yine acıklı bir bölümle yeni sezonunu açtı. Bu arada diziye sürpriz bir şekilde Julia Stiles katıldı.

Aslında Julia Stiles'ın bir TV dizinde boy göstermesi çok da sürpriz değil. Eskiden tabu olan bir kavram olmasına rağmen, artık sinema oyuncuları sapır sapır kablolu ve paralı TV dizilerine dökülüyor. Hatta genel görüş adaptasyonlar ve devam filmlerinden geçilmeyen sinema filmlerine göre TV içeriğinin çok daha orjinal ve kaliteli olduğu. Bu yüzden uzun süredir sesi çıkmayan yüksek profilli oyuncular özellikle HBO, Showtime gibi paralı kanallardaki yeni dizilerde başrol veya konuk oyunculuk yapıyorlar. Bunu yapan sadece oyuncular da değil. Martin Scorsese'nin yeni HBO dizisi Boardwalk Empire'ın pilot bölümünü yönettiğini hemen hatırlatalım.

Dexter'a geri dönelim: Julia Stiles'ın diziye kalıcı olarak girip girmediğinden emin değilim. Rita'yı oynayan Julie Benz'in yerine Dexter'ın yeni romantik partneri olabilir mi? Neden olmasın? Bu arada Julie Benz de boş durmuyor. Oyuncu bu aralar bilbordalara hakim başka bir diziye geçti: No Ordinary Family. ABC dizisi olan No Ordinary Family'den ayrıca bahsedeceğim. 

No comments:

Post a Comment