Friday, October 22, 2010

TAZE HABER: Stephen King'in KARA KULE'sinin film adaptasyonunu Universal kaptı!

KARA KULE Stephen King'in en gözü gibi baktığı, en uzun yıllarını verdiği, ve dolayısıyla ekrana adaptasyonu konusunda en hassas olduğu kitap serisi. Stephen King 7 kocaman kitaplık seride, yokolmak üzere olan eski bir uygarlığın son kalan silahşörü Roland Deschain'in hikayesini anlatıyor. Kara Kule bir yandan klasik bir westernlerin tozlu, çöl sıcaklı, deri kokulu arka planına, bazen de bilim kurgu filmlerinin rüyasal alternatif gerçekliklerine, boyutlar ve zamanlar arası seyahatlarine sırtını dayıyor.

Kara Kule serisi, bir sinema filmine sığmak için hikaye dünyası çok geniş, karakter nüansları çok kapsamlı bir proje. Diğer yandan sadece bir televizyon dizisi olmak için de prestij ve hadise değeri fazla yüksek. Bu yüzden Kara Kule'nin beyaz perdeye veya televizyon ekranlarına uyarlanma olasılığı yıllardır yılan hikayesini döndü..




2 yıl önce LOST babası JJ. Abrams projenin adaptasyonuna elini atmıştı ve ekrana uyarlama ön haklarını satın almıştı. Ama senaryo bir türlü yerine oturmadı, istenilen sonuç alınmadı. Kara Kule'nin uyarlama ön haklarının tarihi geçer geçmez projenin üstüne Oscar'lı takım Akiva Goldsman ve Ron Howard atladı. Şimdi arkalarına Universal Stüdyolarının da desteğini alan ikili daha önce hiç gerçekleştirilmemiş bir prodüksiyon modeli tasarlıyorlar.

Kara Kule'nin ilk serisi bir sinema filmiyle açılış yapacak. Sonrasında 22 bölümlük bir televizyon dizisi gösterime girecek. Dizinin birinci sezonundan sonra ikinci bir sinema filmi yapılacak. Bunun arkasından bir sezon daha televizyon dizisi, ve son olarak üçüncü sinema filmiyle seri tamamlanacak. İlk uzun metrajlı filme bağlanan oyuncu kadrosu, özellikle başrol oyuncuları, bu uzun vadeli projenin bütün aşamalarının sorumluluğunu almış olacaklar. Yani anlaşmaları dizilerdeki oyunculuğu da kapsayacak. Ron Howard 80'lerden beri televizyona elini sürmemesine rağmen, bu projeyle hem uzun metrajlı filmlerin hem de iki sezon dizinin bütün bölümlerini yönetmeyi planlıyor. 



Bunlar işin daha çok başında konuşulan detaylar. Filmlerin gösterime girme tarihleri, hangi kanalla anlaşma yapılacağı, pazarlama stratejileri, hem filmlerin hem de dizilerin Home Entertainment yani DVD ve BluRay pazarında nasıl yer bulacağı, ve özellikle de yabancı ülkelerde bu serinin nasıl yayınlanacağı gibi daha bir çok büyük madde var listede.

Stephen King'in Kara Kule'si, JRR Tolkien'ın üçlemesine cevabı olarak biliniyor. Nitekim, Kara Kule'nin bu hırslı uyarlamasına benzer örnek gösterilebilecek tek yapım Peter Jackson'ın bir seferde 300 günde çekip, birer yıl arayla 3 filmle gösterime giren Yüzüklerin Efendisi filmleri. Kara Kule takımının da amacı Yüzükler'in ulaştığı başarıyı, TV + sinema modeliyle ikiye katlamak.

Kara Kule ile ilgili en son bilgiler bunlar. Yeni haberler çıktıkça Burası Hollywood'dan paylaşacağım. 

No comments:

Post a Comment