Monday, September 13, 2010

Hafta başı iş başı

Beverly Hills'den sıcağı sıcağına gelişmede olan projeleri aktaralım.


Christian Slater bağımsız korku gerilim filmi "Playback" kadrosuna katıldı. 



Kadronun diğer oyuncuları daha önce televizyon dizilerinde ve korku filmlerinde ufak rollerle rastladığımız genç oyunculardan oluşuyor: Johnny Pacar, Toby Hemingway, Jonathan Keltz, Alessandra Torresani, Ambyr Childers, and Daryl "Chill" Mitchell.

BOX OFFICE




10 Eylül Cuma günü Amerika'da gösterime giren filmlerden Resident Evil serisinin 4. filmi, haftasonu RESIDENT EVIL: AFTER LIFE $26 milyon gişe yaptı. Film uluslararsı $44 milyon topladı. Resident Evil bu hafta gösterime aksiyon filmlerinde rakipsiz girmiş oldu.
Bütçesi $60 Milyon  olan film, 3D teknolojisiyle çekildi ve IMAX'e aktarıldı. Milla Jovovich seriyi terketmemekle birlikte Ali Larter bu filmde kadroya katıldı. 


Gişede bu haftasonu 3. haftasına giren TAKERS 5.6 milyonla ikinci sıraya oturdu. Filmde Chris Brown ve Matt Dillon oynuyor ve sadece Amerika'da gösterime girdi. Takers Amerika'da büyük bir pazar olan Afrikalı/ Amerikalı seyirci kitlesine hitap ediyor.

Diğer yandan, eleştirmenler tarafından beğenilmesine rağmen, gişeden aşağıya yuvarlanak giden filmler var. George Clooney'nin bağımsız THE AMERICAN'ı 2. haftasında 5.6 milyonda, toplamda 28 milyonda kaldı. Roberto Rodriguez'in MACHETE'si de aynı şekilde 2. haftasında gişelerde hızla düşüş yaşadı. Film bu hafta 4.2 milyon, toplamda 20 milyon yaptı.






Bu arada 4. haftasını geçen ve gişede hala salam rakamlar toplayan filmler de şöyle:

THE OTHER GUYS- Will Ferrel, Mark Wahlberg
9.hafta
(ABD) $112 milyon
THE EXPENDABLES- Silvester Stallone ve daha kimler kimler...
5.hafta
(ABD) $98 milyon
(Uluslararası) $90 milyon




EAT PRAY LOVE- Julia Roberts
5. Hafta
(ABD) $74 milyon




INCEPTION
9. hafta
(ABD) $282 milyon
(Uluslararası) $ 448 milyon


No comments:

Post a Comment