Tuesday, September 21, 2010

TORONTO: Endüstri kendine geldi.

Geçen sene festivallerde dağıtımcılardan çıt çıkmıyordu. Zar zor ayakta kalan birkaç dağıtımcı şirket elleri kolları bağlı otururken, elinde parası olan dağıtımcılar tek tük A list starlı, filmleri toparladılar. 


Ama bu sene Toronto'dan çok parlak haberler gelmeye başladı. Bağımsız piyasa dinamikleri normale dönüşmeye başladı. En sağlam, zengin ve başarılı dağıtımcı şirketler olan Fox Searchlight, Summit Entertainment, Focus Features, Sony Pictures Classics doğal olarak seçimlerini ağırdan alırken, daha ufak şirketler ön plana çıkma fırsatı buldu. İşte yapılan anlaşmaların özeti.


Weinstein Company sahipleri Harvey ve Bob Weinstein, kendi kurdukları Miramax şirketini Disney'den geri satın alamadılar. Miramax başka alıcılara gitti. Ama Harvey Weinstein ipin ucunu Toronto'da yakalamak için çok güçlü ataklar yaptı. Milla Jovovich'in oynadığı Dirty Girls ve Noah Taylor'lı Submarine filmlerini kapattı.


Beginners
Focus Mike Mills'in yönettiği Beginners'a imza attı. Filmde Ewan McGregor ve Inglorious Basterds'ın Melanie Laurent'ı rol alıyor. Focus filmin uluslarası dağıtımcılığını üstüne aldı. Filmi temsil eden UTA Independent Group ile Focus'un yaptığı anlaşma 2 milyon $lık bir P& ve film yapımcıları için elibol bir kar payı içeriyor. 


Focus Toronto'da It's Kind of a Funny Story'ye de el attı.


Sony Pictures Classics Barney's Version ve Incendies filmleriyle anlaşma yaptı. Sony düşük fiyatlara verdiği tekliflerden bu yıl da taviz vermedi.


IFC bütçeleri genelde 250.000$'ın altında olmasına rağmen Super için çıtayı 7 rakamlı sayılara çıkardı. IFC ayrıca Peep World ve Herzog'un 3 boyutlu belgeseli Caves of Forgetten Dreams'i satın aldı.


Passion Play














Image Entertainment Mickey Rourke, Bill Murray ve Megan Fox'un oynadığı Passion Play'e 7 rakamlı bir yatırımla girişti. Filmde Rourke, mafyanın (Murray) peşinde olduğu şanssız bir jazz trompetçisini, Megan Fox da kanatlı bir sirk oyuncusunu canlandırıyor.


Roadside Attractions yüksek profilli bağımsızlara el atmak için Lionsgate'le ortaklığa girişti. Robert Redford'un yönettiği The Conspirator ve Will Ferrell'ın oynadığı drama Everything Must Go'yu satın aldı. Roadside'ın alabileceği risk limitli olsa da Biutiful ve I Love You Phillip Morris için P&A yatırdı.  Bu adımlarla şirketin statüsünü de bir adım yükseltmeyi amaçlıyor.


Lionsgate Roadside ortaklığı yanında bu yıl Oscar oyununa Nicole Kidman'ın Rabbit Hole filmiyle girecek. Ayrıca geçen senenin Precious değerinde bir film ararken, Gary Ross'un yönettiği The Hunger Games serisini satın aldı.


Beautiful Boy
Michael Bay ortaklı Anchor Bay Films festivalden en iyi film ödülünü kapan Beautiful Boy'u satın aldı. Ayrıca A Horrible Way To Die ve Meet Monica Velour'u da listesine ekledi. Anchor Bay DVD dağıtımındaki başarısının üstüne bir de teatral dağıtımda da neler yapabileceğini bu filmlerle kanıtlayacak.


Rare Exports: A Christmas Tale
Oscilloscope Laboratories birçok projeyi listesine ekledi. Ama en çok Meek's Cutoff, Rare Exports: A Christmas Tale ve James Franco'nun belgeseli Saturday Night üzerinde yoğunlaştı. Bir kış filmi olan Rare Exports Noel baba hikayesine marjinal yaklaşımıyla çok dikkat çekeceğe benziyor.


Magnolia I'm Still Here'i önceden satın almıştı ve Toronto'da gösterimini yaptı. Bunu üstüne, I Saw The Devil filmini DVD dağıtımı için satın aldı. 

No comments:

Post a Comment