Friday, September 17, 2010

TAZE HABER: Sacha Baron Cohen, Freddie Mercury'yi oynayacak


Baron Cohen, komedi dünyasında yarattığı tuhaf karakterle, insan içine karışıp çektiği sahte belgesellerle, özellikle Borat'la kanımıza girdi. Ciddiyetten uzak imajına rağmen Cohen dramatik ve kompleks rollere de bürünebileceğini şu anda çekimleri yapılan Martin Scorsese'nin yönettiği Hugo Cabret filminde başrollerden birini kaparak kanıtlamış durumda. Hugo Cabret'nin yapımcıları GK Graham King ve Tim Headington, Baron Cohen'i İsimsiz Queen projesinde Freddie Mercury'yi canlandırmak için tekrar işe aldılar. Film Robert De Niro ve Jane Rosenthal'ın Tribeca Pictures'ın ve Queen Films'in ortaklığıyla gerçekleştirilecek.


Peter Morgan senaryoyu yazmaya, müzik grubunun son yıllarından efsanevi Live Aid 1985 performansına doğru giden tarihlerden başladı.

Peter Morgan Frost/Nixon (2009) ve Queen (2007) filmleriyle Oscar'a en iyi senaryo dalında aday olmuştu.

Queen'in hayattaki müzisyenleri Brian May, Roger Taylor ve John Deacon orjinal şarkılarının lisans ve yayınlama haklarını ilk defa bir sinema filmine verdiler. Ve bu amaç için Queen Films şirketini kurdular.



Bu arada GK Films'in yeni filmi The Town, bugün ABD'de gösterime giriyor. Filmde Ben Affleck, Mad Men'in Jon Hamm'i, Vicky Cristina Barcelona'dan tanıdığımız Rebecca Hall, Oscar'lı Hurt Locker'ın Jeremy Renner'ı ve Gossip Girl'ün Blake Lively'si oynuyor.

No comments:

Post a Comment