Wednesday, January 5, 2011

Box Office: 'Black Swan' sürprizi 2. bölüm

Hazır en çok okunan blog yazılarımdan biri olmuşken, Black Swan gişesi ile ilgili en son bilgileri anons edeyim. Film şu anda 50.6 milyon doları aşmış durumda ve henüz Amerika dışında dağıtımı ve dünya gişelerinden rakamlar söz konusu değil. 13 milyon bütçe için hiç de fena bir rakam değil bu.

Prestiji büyük bir yönetmen Aronofsky, ne de olsa bağımsız bir filmci. O da bütün bağımsızlar gibi filmini finanse ederken bin türlü ter dökenlerden. (Bunu birinci el kaynaklara dayanarak söyleyebiliyorum çünkü yakın arkadaşlarımdan biri Black Swan'ın ön prodüksiyonu süresince Aronofsky'nin asistanlığını yapmıştı.) 

Bugün Black Swan gişe rakamlarına bakınca Aronofosky bir sonraki filmi için yatırımcıların ve dağıtımcıların karşısına biraz daha güçlü çıkacak diyebiliriz. Ama piyasanın sağı solu bilinmezliğini göz önünde bulundurursak, bağımsız filmcinin ekmeği her daim aslanın ağzında. Ayrıca Black Swan'da olduğu gibi, Natalie Portman hamileymiş, filmde lezbiyen seks sahneleri varmış gibi dedikoduların kırk yılda bir tutan gişe tetikleyicileri olduğunu ve bir filmin başarısının bir sonraki filme her zaman terfi etmediğini unutmamak lazım.


No comments:

Post a Comment