Sunday, January 2, 2011

Bilbord'dan Al Haberi: GULLIVER'S TRAVELS - GÜLİVER'İN GEZİLERİ

Bir dönem hepimizin okuduğu Jonathan Swift romanı Güliver'in Gezileri'nin kahramanını 1700'lerden çıkarıp, günümüze uyarlayıp, başrolüne de Jack Black'i koyup bir Hollywood filmi yaparlarsa ne olur?

2010 yılının Noel ve yılbaşı tatili sinema programını tamamlayan son stüdyo filmi olur. 112 milyon dolar bütçeli, 3 boyutlu, 20th Century Fox ürünü GULLIVER'S TRAVELS  yıl sonu tatil sezonu yarışında, TRON 3D, True Grit, Ayı Yogi, Zor Baba 3 ve (bu yıl neredeyse hiç bilbord reklamı yapmayan) Chronicles of Narnia'ya karşı gişe yarışında sona kalan ve ilk haftasında ancak 27 milyon gişeye ulaşan tek film oldu.

İlk aşamada 22 Aralık'ta gösterime girmesi gereken filmin açılışını FOX 24 Aralık Noel gününe erteledi. Bunun sebebi ise marketing kampanyası için biraz daha zaman tanımak ve 22 Aralık'ta gösterime giren rakiplerin fırtınasına kapılmamaktı. Ancak bu strateji tamamiyle işe yaramamış gibi görünüyor. Film ilk ve en önemli haftasında büyük bir gişe başarısızlığı olduğu söyleniyor. Ayrıca Jack Black'in de son yıllarda gişe çekiciliğinin inişe geçtiğinin son kanıtı.

Buyrun, Gulliver's Travels bilbord çalışmalarının örneği:


Güliver'in Gezileri Bilbordu

No comments:

Post a Comment