Friday, December 10, 2010

FRAGMAN: REAL STEEL

Hollywood seyirciye ne satacağını, seyirciyi nasıl parasıyla sinema salonlarına taşıyacağını şaşırmış durumda. Bunu biliyoruz. Ama arada bazen öyle projeler çıkıyor ki, milyar dolarlık bu endüstriyi yürüten kelli felli amcaların karar verme mekanizması insanı şaşırtıyor.

Endüstride yeni bir senaryo konseptini tasvir etmek için kullanılan bir dil vardır. " X meets Y." Yani iki tanınmış, daha önce yapılmış, satılmış konseptin birbiriyle çakışmasından çıkan 3. bir fikir. Bazı projeleri bu şekilde tarif etmeyi uygun görebilir Hollywood'cular ama çoğunlukla yaratıcılık konusunda hor görülen bir tasvir şeklidir bu.

Şimdi karşımıza çıkan bu yeni Hugh Jackman filmi ise bırak iki konsepti, son 5 yılda gösterime giren bütün blockbuster Hollywood filmlerinin bir sentezi gibi duruyor. Yani öyle böyle değil, şaka mı bu dedirtiyor. Buyrun seyredin ve cevap verin REAL STEEL resmen "Iron Man meets Wolverine meets Transformers meets Fight Club meets Bring It On" değil mi?



Hugh Jackman 2000 yılından beri 4 tane X-MEN filminde, iskeleti tamamen metalden oluşan bir kahramanı canlandırırken, 2011'de kalkıp Robert Downey Jr'ın kostümünü ödünç alarak Transformer'larla yasadışı yeraltı boks maçları yapacak gibi görünüyor.

Kinaye bir yana, REAL STEEL Transformers'ın 3. filmiyle 2011 Temmuz ayında gişelerde kapışmaya girecek. Ve filmdeki en heyecan verici faktör LOST bittikten sonra acaba hangi projelerde oynayacak bu abla dediğimiz Evangeline Lilly'nin bazı sahnelerde gözükecek olması.

No comments:

Post a Comment