Sunday, December 19, 2010

Bilbord'dan Al Haberi: HOW DO YOU KNOW

Bu cuma gösterime giren HOW DO YOU KNOW filminde Paul Rudd, Reese Witherspoon, Jack Nicholson ve Owen Wilson rol alıyor. Film komedi ustası, Simpsons babası James L. Brooks'un uzun bir aradan sonra yazdığı ve yönettiği ilk romantik komedi. 2007'de yaptığı SIMPSONS FILMI'ni saymazsak, Brooks en son Adam Sandler'lı SPANGLISH (2004) ve ondan önce de Jack Nicholson'lı AS GOOD AS IT GETS'i yazmış ve yönetmişti. 

James L. Brooks bir efsane olmasına rağmen yeni bir film yaparken verdiği kararlara karşı çok hassas olduğunu ve eleştiriye hiç tahammül edemediğini itiraf eden bir sinemacı. Aslında filmlerini kendi cebinde finanse edecek kadar parası olmasına rağmen, yine de her seferinde gişelerde başarısız olma endişesi yaşadığını söylüyor Brooks.

La Brea ve Fountain Ave kesişiminde HOW DO YOU KNOW bilbordu.

Film, bu cuma beraber gösterime girdiği iki büyük başlık TRON ve AYI YOGI'ye alternatif, 'counter-programming'i oluşturuyor. Yani aksiyon veya çocuk programını tercih etmeyecek bayan ağırlıklı izleyici kesimini hedefliyor. Brooks'un gişe endişelerinin üstüne tuz biber ekecek şekilde, 120 milyon dolar bütçesi olan filmin hafta sonu gişesi şimdilik 7,6 milyonda kaldı. Buradan ancak uzun vadede ve dünya gişeleriyle bütçesini çıkartacak gibi gözüküyor.

No comments:

Post a Comment