Thursday, December 23, 2010

Bilbord'dan Al Haberi: TRUE GRIT

TRUE GRIT'in, Joel & Ethan Coen'ın en iyi filmlerinden biri olduğu şimdiden konuşuluyor. 1969'daki aynı isimli orjinal filmden uyarlama western bu Çarşamba gösterime girdi. Film Christmas sezonunda TRON, LITTLE FOCKERS, GULLIVER'S TRAVELS gibi filmlerin en büyük rakibi.

Sunset Boulevard üzerinde TRUE GRIT bilbordu
Aynı bilbordun gece görünümü

1969 yapımı True Grit de başlı başına bir efsane olarak hatırlanıyor. Özellikle John Wayne, Glen Campbell, Dennis Hopper, Kim DarbyJeremy Slate, Jeff Corey ve Robert Duvall gibi isimlerin bulunduğu oyuncu kadrosuyla.
TRUE GRIT'in Coen Kardeşler uyarlamasında bu oyuncuların karakterlerini sırasıyla, Jeff Bridges, Matt Damon, Domnhall Gleeson, Hailee Steinfeld, Paul Rae, Josh Brolin ve Barry Pepper üstleniyor.

John Wayne - Jeff Bridges                                                     Glen Campbell - Matt Damon

True Grit poster tasarımına gelince, bir görünce bir daha baktıran cinsten. Filmin 'cool' faktörünü tartmak için başlık, yönetmen ve oyuncu isimlerinden başka görsel bir detaya gerek yok.  Zira ilk bakışta bunun bir Western filmi olacağını bilinç altımıza işlemiş bir grafik tasarımdan anlayabiliyoruz: Poster sepya arka plan ve Rockwell yazı fontu* ile vahşi batıdan kalma bir WANTED ilanı gibi, koca koca bilbordlarda anında dikkati çekiyor.

TRUE GRIT'in marketing planı sadeliği, klası, kendinden eminliğiyle dövüyor. Aslına bakarsanız dağıtımcı Paramount Pictures bilbord reklamlarına masraf yapmaktan kaçınmamış, TRON'dan sonra şehrin en göze batan bilbordlarını TRUE GRIT için kiralamış. Dijital pazarlamada ise, filmin websitesi,  Johnny Cash'in God's Gonna Cut You Down şarkısıyla karşı konulmaz bir davet sunuyor.


Santa Monica Boulevard üzerinde True Grit duvar posterleri


Kaynaklar:
Rotten Tomatoes
*What the Font

No comments:

Post a Comment