Tuesday, December 14, 2010

FRAGMAN: RANGO

KARAYİP KORSANLARI yönetmeni Gore Verbinski, serinin 4. filmini Rob Marshall'a teslim edip, bir animasyon projesine imza atıyor. Nickelodeon Movies ve Paramount ortaklığıyla gerçekleştirilen, 4 Mart 2011'de gösterime girecek filmde, Karayip'in Jack Sparrow'u Johnny Depp, sesini şapşal bukalemun RANGO'ya veriyor. Vahşi Batı'nın Meksika ayağında geçen hikayede, korkak bir bukalemun şans eseri bir kahramana dönüşüyor ve kasaba halkını azılı suçlulardan korumak zorunda kalıyor.

İşte RANGO'nun bir 50 saniyelik teaserı bir de 2 dakikalık fragmanı.





Şimdi işin gerçeklerine gelelim. Hikayenin arka planının Meksika'ya dayanmasının, karakterlerin İspanyol aksanıyla konuşmasının sebebi, Hollywood'un yeni gişe stratejilerinden biri. Öyle ki Amerikan nüfusunun sinema izleyicilerinden en sık bilet alan etnik grup Hispanik grup. MPAA istatistiklerine göre Hispanik grup Amerikan nüfusunun %15'ini oluştururken, sinema izleyicileri nüfusunun %17'sini oluşturuyor. Amerika'daki seyirciler 2009'da ortalama 6.5 film seyretmişler. Hispanik seyirciler arasında ise bu sayı ortalama 8.

Hispanik grubun sinema bileti almasıyla orantılı olarak, bu gruba yönelik blockbusterların sayısı son 3 yılda gittikçe artıyor. Rango'yu de bu kategoriye koymak mümkün.

Kaynaklar:
MPAA

Rango The Movie

No comments:

Post a Comment