Friday, December 17, 2010

Bilbord'dan Al Haberi: THE TOURIST- TURİST

İki büyük yıldız yan yana gelince her zaman barışmıyorlar. Buna en iyi örnek Johnny Depp'le Angelina Jolie'nin fanlarının heyecanla beklediği THE TOURIST filminin bir hayal kırıklığı olması. Filmin eleştirmenlerden aldığı notlar yerlerde sürünüyor. Rotten Tomatoes puanı %21. Genel görüş Johnny ile Angelina'nın inandırıcı bir çift olmadıkları yönünde. Johnny Depp, şaşkın tavırları, mütevazi espirileri, şaklaban halleri ile Angelina Jolie'yi güldürüyor. Ama o gülümseme samimiyet ve içtenlikle değil, soğuk bir acıma ve sempati duygusuyla Angelina'nın dudaklarına kondurulmuş gibi duruyor. 

Sonuç olarak film 10 Aralık'ta ilk haftasonunu acınası bir 16.5 milyon dolar ile açtı ve bugün ikinci haftasına 22.1 milyon ile giriyor. Bütçesi 100 milyon dolarda duran THE TOURIST, zamanla ve dünya gişelerinin toplanmasıyla parasını çıkaracak mutlaka, ama iç açıcı bir izlenim bırakamadan.

La Brea Avenue üzerinde The Tourist bilbordu

The Tourist'in Metro Rapid Devlet Otobüsü üzerindeki reklamı


Sony'nin TURİST'i ile ilgili ilginç olan nokta, sürpriz bir şekilde 3 tane Altın Küre adaylığı alması: En İyi Komedi veya Müzikal Sinema Filmi (filmin oturtulduğu kategorinin tuhaflığına dikkat çekerim), En İyi Kadın ve Erkek Oyuncu dallarında. Deadline Hollywood'dan Pete Hammond, The Tourist ve ödül kelimelerinin aynı cümlede bir daha telaffuz edilmeyeceğini garanti ediyor. Peki nasıl oldu da film bir sürü Altın Küre adaylığı aldı böyle?

TURİST, Altın Küre oylamalarını yapan Hollywood Foreign Press Association'ın oylarını teslim etmenden önce en son seyrettikleri filmlerden biri olmuş. Bu da film gösterime girip, kötü eleştiri yağmuruna tutulmadan tam birkaç gün önce gerçekleşmiş. HFPA, ödül törenine katılıp, ratinglere göz kırpacak Johnny Depp ve Angelina Jolie'ye bayıla bayıla oy vermekle kalmayıp, bir de filmin kategorisini Dramdan, Komedi veya Müzikale çevirmiş. Film bu dalda yine Sonyi'den BURLESQUEDisney'den ALICE HARİKALAR DİYARINDA, Summit'ten RED, ve Focus Features'dan THE KIDS ARE ALRIGHT (ki kazanan aday büyük ihtimalle bu olacak) fimlerine karşı yarışacak.

(Altın Küre adaylarının tam listesi.)


Kaynaklar
Rotten Tomatoes
Box Office Mojo
Deadline Hollywood

No comments:

Post a Comment